Tag Archive for: boros események

 

Július második hétvégéjén most már 5 éve Agárdi BorPart!

Az alap ötletem az volt, hogy legyen a Velencei-tó környéki borászatoknak is egy fesztiválja, hiszen ha lehet Mórnak bornapjai, Etyeknek piknikje, Badacsonynak borhete, Fürednek hetei…., és még sorolhatnám, miért ne lehetne a Velence-taviaknak BorPartjuk? Hiszen itt is vannak jó borok!

Tehát, lett. Gárdony önkormányzata, a gárdonyi TDM és a Hegyközség is mögé állt, úgyhogy innen már gyerekjáték volt! (ha-ha-haaaa – hisztérikus nevetés)

Így minden évben, július második hétvégéjén összejövünk az agárdi szabadstrand parkolójában, felverjük a faházakat, felhúzunk egy színpadot és meghívjuk néhány borász barátunkat messzebbi borvidékekről és szuper bulit csapunk!

2023 július 7-én és 8-án te is részese lehetsz ennek a fiesztának és együtt borozhatsz 10 helyi borásszal és 7 vendég borászattal a Velencei-tó partján!

Természetesen jó ételekről is gondoskodunk: a klasszikus és elengedhetetlen sajtok mellett csodás húsételekkel, hamburgerekkel, sütikkel, fagyival, kávéval várunk minden kedves helyit, nyaralót, turistát, fehérvárit, budapestit és bárkit, aki erre kirándul!

A zene is szerves része a programnak és idén is a jazz, a blues, a swing, a rock és a boogie-woogie uralja a színpadot nálunk!

A kitelepülők és fellépők listáját az esemény Facebook oldalán találjátok: https://www.facebook.com/events/804971640813888

 

Találkozzunk 2023 július 7-8-án Agárdon!

 

Sokat gondolkodtam, hogy felhozzam-e ezt a témát, mivel úgy látom, hogy elég megosztó. Egyrészről, sokszor hallom, hogy: “Dehogy foglalok asztalt, örüljenek, hogy megyek! Felháborító, hogy a helyszínen drágább a jegy! Dehogy veszem meg előre, mi van, ha jön egy jobb program? Bejelentkezzek? Minek? Én vagyok a vendég, kötelesek fogadni, én fizetek!

Másrészről pedig sok a panasz a kiszolgálás minőségére és a hozzáállásra is. És ehhez hasonló az is, amikor a közösségi médiában valaki minden eseménynél rábök az „ott leszek” gombra. Ezt gondolom én erről:

Nos, akkor kezdjük az elején, az asztalfoglalásnál: az, ha egy étterem, borbár, vagy bármilyen vendéglátó hely (itt most tekintsünk el a kocsmáktól, sörözőktől, kávézóktól, és a menüs helyektől) úgy üzemel, hogy az éppen beeső vendégektől függ, akkor nem tud gazdaságosan működni. Ez, azt gondolnánk, hogy nem a vendég gondja, pedig de.

Egy jobban tervezhető működésnél elkerülhetőek a kellemetlenségek a kiszolgálásnál, alacsonyabbak tudnak lenni az árak, és személyre szabottabb lehet kínálat. Plusz, nem fordulhat elő velünk, hogy kigondoljuk, hogy elmegyünk a város legjobb helyére vacsorázni, kiöltözünk, és nem jutunk be, mert nincs szabad asztal. Vagy az sem túl jó, ha az étlapon szereplő ételek közül minden második elfogyott. Tehát, ha asztalt foglalsz, az jó neked, és jó a helynek is, ahová készülsz. (Ja, és még egy nagyon fontos dolog: ha nem tudsz menni, de foglaltál, kérlek, mondd le!)

Itt érdemes még az értékelésről is beszélni, hiszen a Facebook-on erre is van lehetőség, és ahogy nézem, egyre többen élnek is vele. Ami nagyon fontos, hogy ha nem 5 csillagos az értékelés, akkor oda kellene írnunk a véleményünket, hiszen az adott hely csak ebből tud tanulni. Rossz értékelésnél az elsődleges szempont, hogy ne az érzelmeink irányítsanak minket, és az élményeinket a valóságnak megfelelően, és kulturáltan írjuk le, mivel nagy valószínűséggel válasz fog rá érkezni, és ez elég csúnya szóváltást is eredményezhet. És még eredményre sem vezet.

A másik, számomra elég meglepő dolog, hogy egy koncertre vagy a színházba meg tudjuk venni hónapokkal előre a jegyet, de más programoknál, legyen az gasztronómiai vagy más kisebb volumenű kulturális program, ez nem működik.

Pedig ott is tervezni kell, embereket fizetni, sőt, alapanyagokat beszerezni, és minél pontosabb képünk van a résztvevőkről, annál jobb lehet a szervezés. Persze, mindig közbejöhet bármi, de azt gondolom, ha érdekel valami oda menjünk el, és ne mindig a jobbat várjuk. Mert ha nem jön, akkor könnyen lemaradhatunk az eredeti tervről is. Bármilyen frusztráló is, egyre több olyan programmal lehet találkozni, ahol elővételben lehet csak jegyet venni, illetve a helyszínen egy magasabb jegyárral találkozhatunk, úgyhogy érdemes előre gondolkodni.

A harmadik, a notórius “ott leszek” gomb nyomogató. A közösségi média kiváló az esemény naptárunk feltöltéséhez is, hiszen milliónyi eseményt hirdetnek itt. Nekem is van ismerősöm, aki minden (értsd: MINDEN) boros eseményre odabök az “érdekel” és/vagy “ott leszek” gombokra. Sajnos, nem vagyunk közeli ismeretségben, néhányszor találkoztunk, illetve levélváltásokból ismerem, de szívem szerint megkérdezném, hogy MIÉRT??? És leginkább azért, mert még sosem találkoztam vele egyik eseményen sem.

Viszont, ettől függetlenül, ha érdekel az esemény, nyugodtan használjuk ezeket a gombokat, hiszen az is egy visszajelzés a szervezőnek, és így sokkal izgalmasabb rendezvényeket tud létrehozni.

Hogy mi a konklúzió? Hogy rengeteg jó étterem, esemény, rendezvény, program vesz körül minket. A bőség zavarától sokszor választani sem tudunk. Pedig érdemes, és egy kis szervezéssel és odafigyeléssel el tudunk jutni sok olyan helyre, ami különleges élményt tud nyújtani nekünk.