Bemutatkozás

Szeretem a bort, szeretem a jó ételeket, szeretek motorozni. Ez vagyok én, ez a rövid változat.

A hosszabb történet: 2010-ben elindult egy gondolat egy egri pince mélyén, aminek a vége az lett, hogy 2013. augusztus 14-én megnyitottam a Barrique Borbárt Székesfehérváron azzal a céllal, hogy a bortúráink alkalmával felfedezett „kincseket” elhozzam, és megmutassam a fehérvári borkedvelő közönségnek.

Kis borászatokkal foglalkoztunk, és ennek hála, volt szerencsém olyan csodálatos és elhivatott emberekkel találkozni, akiknek a borkészítés nem csak munka és megélhetés, hanem hobbi, szenvedély, az egész életük.

Sokat tanultam tőlük a szőlőről, a borokról, és a kóstolások során a gasztronómiáról is! És ez lenne a lényeg! Hiszen a bor a gasztronómia része Toscana-ban, Provence-ban, Bordeaux-ban és a világon minden borvidéken, csak mi még nem jutottunk el idáig…

És én azért szerettem volna dolgozni, hogy egy jó borral és a hozzá készült étellel felejthetetlen élményt nyújtsak a hozzánk betérő vendégeinknek. Viszont hamar be kellett látnom, hogy Magyarországon, de főleg vidéken, nincs igazán nagy kereslet erre a típusú vendéglátásra, és hogy a fizetőképes közönség márkafüggő. Tehát az “én kincseimre” igen kevesen voltak kíváncsiak és nyitottak errefelé, ezért úgy döntöttem, hogy akit érdekel, hogy hol, mit, mivel, hogyan, azt elkalauzolom a megfelelő helyre virtuálisan és akár fizikai valójában is.

Manapság tehát borkóstolókat tartok főzőtanfolyamokon, társkereső klubokban, baráti társaságokban, ahol a borokról BESZÉLGETÜNK (nem savgerincről, fajtajegyekről és évjáratokról, hanem gasztronómiai élvezetről), borvacsorákat, bormustrákat, borfesztiválokat szervezek, arculatot, címkét tervezek, és egyáltalán: MINDENBEN benne vagyok, ami a borkultúra népszerűsítését elősegíti.

Ennek a munkának a megkoronázása volt, amikor 2017. november 13-án elindult a Bor szerintünk című műsor a Vörösmarty rádióban, melyben borászati aktualitásokról, boros és gasztronómiai programokról beszélgetünk Bokányi Zsolttal, illetve meghívott vendégeinkkel.

Fáncsi Viktória

Okleveles borbíráló

X